中秋節快樂,相信今日係好多香港人第一次約心儀對象出街嘅日子,你地係咪都會搵定一啲笑話或者撩妹語錄,諗住到時講下無咁悶又可以乘機flirt下對方。唔知你地又有冇發現網上好多嘅撩妹語錄好多都係用普通話或者同香港本地嘅文化差好遠呢?

有嘅話我地就幫到你啦!我地又為你準備多十句本地廣東話嘅撩妹語錄,方便追緊女仔嘅你之後用。

當然,唔會得四十句咁少啦,我地會繼續為大家搵同製作更多。敬請期待!

  1. A:我好後悔冇早啲識你!

B:咁我又冇喎!

A:下,乜你咁架?

B:因為我係我最好嘅時候識左你!

2. A:喂!我結婚果陣你一定要嚟呀!

B:咩話……你準備結婚啦?

A:嗯……

B:哦!

A:自己一個結婚冇新郎好柒架,所以你一定要嚟!

3. A:你琴日又做錯野啦!

B:請問我又做啲咩呢?

A:你琴日又錯過左同我一齊嘅機會!

4. A:我有少少掛住你!

B:得少少咋?

A:因為其他都係好愛你!

5. A:我搵緊一啲野。

B:你搵緊啲咩呀?

A:我搵緊點樣行入你個心。

6. A:我可唔可以借你枝唇膏用下

B:梗係唔得啦,你用完我點用呀?

A:我可以每日「親口」還俾你。

7. A:你可唔可以幫我拍一鏡到底嘅野?(拎住部手機/相機)

B:可以呀!幫你拍啲咩?

A:同我拍一次到尾嘅拖。

8. A:大風嘅時候啱放風爭,咁你知唔知我地兩個人嘅時候啱放咩?

B:放水?

A:放閃呀!(拎手機開IG自拍)

9. A:你係茶葉,我係奶,我地要點變奶茶?

B:我地溝埋囉!

A:咁你受唔受我「溝」呀?

10. A:我想快啲有人埋葬我

B:咩話!?

A:因為好多人話結婚係愛情嘅墳墓。

B:嘖

A:咁你幾時埋葬我

By user

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *