好多香港人第一次約心儀對象出街果陣都會搵定一啲笑話或者撩妹語錄,諗住到時講下無咁悶又可以乘機flirt下對方。唔知你地又有冇發現網上好多嘅撩妹語錄好多都係用普通話或者同香港本地嘅文化差好遠呢?

有嘅話我地就幫到你啦!我地又為你準備多十句本地廣東話嘅撩妹語錄,方便追緊女仔嘅你之後用。

當然,唔會得三十句咁少啦,我地會繼續為大家搵同製作更多。

1. A:我發現我心胸愈來愈狹窄。

B :點解嘅?

A:因為住左你佢就住唔到其他人。

2. A:你知唔知而家幾點?

B:3點囉。

A:唔係,係我地幸福嘅起點。

3. A:咦,你塊面有啲野!

B:有啲咩?

A:有啲靚!

4. A:你好叻,樣樣野都叻過我,條件好我好多,不過我有一樣野叻過你。

B:係咩呀傻佬?

A:「我愛你」比「你愛我」更多。

5. A:你係咩血型呀?

B:B型血呀

A:咁你知唔知我係咩血型?

B:O型?

A:我係你嘅理想型!

6. A:我係一個不思進取嘅人。

B:你都知呢?

A:因為我只淨係對你朝思慕想。

7. A:Goodnight la

B:咁早?而家3點咋喎?

A:我想早啲夢見你呀嘛!

8. A:我係一個好花心嘅人。

B:有嘅花心呀?

A:我唔會為左一棵樹放棄一個森林。

B:嘖,咁你即係同我玩玩下啦。

A:所以我斬左成個森林留返你呢一棵樹!

9. A:你識唔識吹口哨?(情侶/夫妻專用)

B:識呀!(吹口哨)

A:(一野咀返去)

10. A:原來你游水好叻

B:下!還好啦。

A:你係我腦海游左成日,點會唔叻!

By user

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *