好多香港人第一次約心儀對象出街果陣都會搵定一啲笑話或者撩妹語錄,諗住到時講下無咁悶又可以乘機flirt下對方。唔知你地又有冇發現網上好多嘅撩妹語錄好多都係用普通話或者同香港本地嘅文化差好遠呢?

有嘅話我地就幫到你啦!我地為你準備左十句本地廣東話嘅撩妹語錄,方便追緊女仔嘅你之後用。

當然,唔會得十句咁少啦,我地會繼續為大家搵同製作更多。

1. A:我近排成日牙痛

B:點解呀?

A:因為我晚晚發夢都見到你,甜蜜到蛀牙!

2. A:我地玩一二三紅綠燈呀!

B:好!123,紅綠燈,過馬路,要小心!

A:我輸左啦!

B:你冇郁喎!

A:我對你心郁左!

3. A:你鍾唔鍾意狗?(喺寵物店/見到狗果陣)

B:鍾意呀!

A:我係單身狗,咁你咪好鍾意我囉?

4. A:我近排運氣好差!

B:搞咩呀?

A:因為我嘅好運都用嚟遇到你!

5. A:近排有啲野好考我嘅智慧!

B:係啲乜野?

A:考慮我地嘅將來!

6. A:好多人都話女人係用水做!不過我發現左一個例外!

B:嗯?

A:我發現左你係為我度身訂做!

7. A:如果你係Wi Fi,我就係手機?

B:嗯?

A:我地有linkage

8. A:Grad左之後唔知做咩好……

B:做我老婆

9. A:我個心突然好痛。

B:下!你係咪有心肌炎呀?

A:唔係呀!我見到你之後個心小鹿亂撞!

10. A:好好奇你識另一半嘅標準係乜?

B:我得一個標準。

A:係…?

B:果個人必須係你!

By user

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *